Bewegen en zingen

Het actieve muziekleerplan

In 5 avonden mag ik jullie in een vogelvlucht meenemen door de leerlijn muziek voor de vrije (basis)school. Elk leerjaar op de vrije school heeft zijn eigen muzikale kwaliteiten en leerdoelen. Hier en daar zal ik uitleg geven over het hoe, wat en waarom, maar we gaan vooral veel doen! Ervarend kan je namelijk het beste voelen en begrijpen wat de kracht van een muzikale/ritmische oefening kan zijn. We gaan veel samen zingen, tweestemmig of in canon. Het liefst tegelijkertijd met een bodypercussie of kringdans. Bewegen en zingen is een pracht combinatie en geeft mij en de kinderen veel energie.
Na de carnavalsvakantie zullen we 5 dinsdagen van 19:30 tot 20:30 samen komen. Per bijeenkomst zal de nadruk op andere leerjaren liggen. Het eerste half uur staat dit centraal, daarna gaan we aan de slag met liederen die meerdere oefenmomenten vragen.
Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met zang of muziek, nieuwsgierigheid is genoeg. Als je wel ervaring hebt en het leuk vindt om je repertoire te verbreden/verdiepen, ook zeer welkom.

Raïsa Ram

 Ik ben Raïssa, dit schooljaar werkzaam in klas 1A op Meander. Na mijn opleiding tot muziektherapeut heb ik de vrije school pabo gedaan. Ik heb een tijdje als vakleerkracht muziek gewerkt op verschillende scholen waaronder de vrije school Parcival in Arnhem. Dit jaar mag ik leerkrachten op Meander inspireren met muzikale ideeën en het schoolkoor starten.

Praktisch

De data: dinsdag 27 februari, 5, 12, 19, 26 maart

Tijden:

19.30 tot 20.30 uur

Locatie:

Meander, Celebesstraat 12 in Nijmegen

Aantal deelnemers:

Zoveel mogelijk

Kosten:

€ 40,00 p.p.

(contant voldoen op de eerste cursusavond)

Aanmelden: stuur een mail naar: info@vavoo.nl met vermelding van: muziekcursus.

Thema’s

27 februari: kleuters + klas 1
5 maart: klas 2 + 3
12 maart: klas 4 + 5
19 maart: klas 6
26 maart: Wereldmuziek