cursus euritmie

wat is euritmie?

Het is een vraag die heel vaak wordt gesteld, als mensen het woord voor het eerst horen. Dan kun je uitleggen dat het een bewegingskunst is, een soort dansvorm die sterk afwijkt van het klassieke ballet, maar ja dan heb je nog niet uitgelegd wat het is. Ouders met kinderen op een vrijeschool hebben wel een beetje een idee. Ze weten dat hun kinderen vanaf de kleuterklas euritmie krijgen en dat het ook een vak is dat wordt gegeven op de middelbare vrijeschool. Dat betekent dat je als leerling 12 jaar lang euritmie kan krijgen, maar wat heb je dan geleerd?

Op alle vragen kun je het beste antwoord krijgen door het zelf te doen, vandaar dat de Vavoo een cursus in vijf lessen organiseert zodat je kennis kan maken met het raadselachtige vak euritmie. Je kunt in totaal vijf uur ervaren wat euritmie is en wat het met je doet, daarnaast kun je al je vragen erover afvuren op een zeer ervaren deskundige. 

Na deze cursus weet je wat euritmie is en heb je ervaringsgegevens voor jezelf opgedaan. Je weet ook waarom het een onderdeel vormt van het curriculum van de vrijeschool.

De docent

Altijd al afgevraagd wat is euritmie en waar is het goed voor? Nu de kans om er kennis mee te maken. Ik, Dicky Dubbelman, ga dit najaar vijf avonden de cursus geven. Enige achtergrond informatie over mezelf: ik heb 34 jaar met veel plezier euritmieles gegeven aan kleuters, basisschool leerlingen en middelbare school leerlingen. Ik ben recent gepensioneerd maar geef nog regelmatig cursussen. Ook doe ik mee aan euritmie projecten in een zorginstelling. 

Mijn lessen zullen muzikaal ondersteund worden door een ervaren en bevlogen pianist, Jan Jaap Nuiver. 

De cursus

De cursus bestaat uit vijf lessen van een uur die heel actief zijn. Na het actieve deel is er gelegenheid vragen te stellen en zal Dicky ingaan op de achterliggende ideeën en pedagogische doelstellingen van het vak. Daarvoor is per avond een half uur gereserveerd.

Praktisch

De data:

Donderdag: 2, 9, 16, 23, 30 november 2023

Tijden:

20.00 tot 21.00 uur: kennismaken en oefenen met euritmie

21.00 tot 21.30 uur: vragen en antwoorden

Locatie:

De grote zaal van de Meander, Celebesstraat 12 in Nijmegen

Aantal deelnemers:

Maximaal 18

Kosten:

€ 85,00 p.p.

(contant voldoen op de eerste cursusavond)

Aanmelden: mail naar info@vavoo.nl onder vermelding van euritmie.