Transparanten: vervolg in september 2020

Nog 2 avonden vol creativiteit

Dit speciale aanbod is voor een groep van maximaal 20 deelnemers die ‘de kunst van transparanten maken’ willen leren, of verdiepen tijdens een studieprogramma transparanten maken.
In de inleiding worden tal van tips en aanwijzingen aangereikt en is er uitleg over verschillende technieken.

Een expositie van transparanten waar gewerkt wordt, ondersteunt de uitleg en inspireert bij het maken van ieders eigen transparant. Er is ruimte voor vragen en er is veel persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het praktische gedeelte van deze cursus.

Mabel Slangen

Na een aantal jaren lesgeven in het basisonderwijs, studeerde ik aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem. Daarna exposeerde ik eigen werk, gaf er lezingen over, had een eigen hoedenatelier, gaf lessen hoeden maken, bestudeerde het gebruik van symbolen in versierkunst, gaf persoonlijk interieuradvies bij mensen thuis, verzorgde workshops over de vier elementen & de seizoenen, en over het maken van jaartafels.

Ongeveer 20 jaar geleden ontmoette ik Juul van der Stok, die mij -naast haar inspirerende cursus over de jaarfeesten-, de prachtige kunst van het transparanten maken leerde!
Onze vriendschap, de gedeelde liefde voor transparanten én de samenwerking met Juul resulteerde in 2014 in het boek Transparanten doorlicht.

Voor mij is het samenspel van licht, kleur en transparantie altijd al uitgangspunt geweest op mijn creatieve levensweg. Een transparant maken vraagt veel geduld en toewijding, maar brengt in de beleving ervan, telkens weer, een ervaring van geraakt worden door het licht. Het is mijn wens om met kwalitatieve aandacht mensen uit te nodigen om tijdens het transparanten maken al spelend hun eigen creativiteit te mogen ontdekken, en hen zo te laten ervaren wat het met je doet om te werken met kleur en licht!

Wat ik terug krijg van mensen in mijn workshops, of deelnemers tijdens andere activiteiten is dat ze blij worden van de positieve vakkundige begeleiding en mijn creatieve enthousiasme en dat hun plezier ook nog doorstraalt naar anderen, jong & oud, die kunnen genieten de prachtige zelf gemaakte transparanten.

http://www.transparant-art.nl/

data 2020: donderdag 24 september (onder voorbehoud)

donderdag 8 oktober 2020 (onder voorbehoud)

locatie: Meander, Celebesstraat 12 Nijmegen

tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur

kosten: € 25 per avond (contant te voldoen op de avond)