Schildercursus

aquarel en nat-in-nat

kinderen krijgen vanaf de kleuterklas de kans om te leren schilderen in een heel speciale techniek die specifiek bij de vrijeschool hoort. We noemen dat vaak nat-in-nat schilderen maar het is meer dan dat. Het zijn verschillende technieken waarmee gewerkt wordt met aquarelverf. Dat kan ook in een sluiertechniek en in een fresco-achtige techniek.

In deze vijf avonden leer je omgaan met die verschillende schildertechnieken en hoe je die creatief kunt gebruiken. Het is een cursus voor beginners en vereist geen voorkennis of vaardigheden. Ook als je denkt dat je niet kunt schilderen of tekenen (iets dat veel mensen van zichzelf menen) is deze cursus iets voor jou. Het gaat niet om het produceren van kunst maar om de ervaring.

Om de drempel meteen niet te hoog te leggen starten we met een kennismakings- avond en aan het eind van die avond kun je beslissen of je de rest van de cursus ook gaat volgen.

nat-in-nat schilderen met klas 6

Naast het zelf schilderen gaan we ook in op de pedagogische en therapeutische functie van het schilderen. We staan stil bij het leerplan schilderen van klas 1 t/m 6 en bekijken werk van kinderen in verschillende klassen. We kijken ook naar kleurwerkingen en het gebruik daarvan in klaslokalen. Maar het belangrijkste is dat je elke avond met een resultaat naar huis gaat.

nat-in-nat schildering

docent: Frans Schobbe

Data: woensdag 23 september, woensdag 30 september, woensdag 7 oktober, woensdag 14 oktober, woensdag 28 oktober.

maximum aantal deelnemers: 20

locatie: Vrije School Meander Celebesstraat 12 in Nijmegen

tijd: 19.30 tot 22.00 u

kosten: € 60,00 (inclusief alle materialen)

of: € 12,50 voor een losse avond

(contant te voldoen op de eerste avond)

Plato naar Raphaël (door Frans Schobbe)